Bye Bye 2008

1.01.2009

Heylo...lame nye tak update...mane satu nak cite dulu eyh...okie la..[-.-']

First Episode Jalan2 (Fraser Hill)

Dpt calling2
Adik : Kak Balik la mgu nie..nak g Bukit Fraser..
Me : Hah.kate mgu depan..ceh
Adik : Ala mgu depan kak as kawin la..
Me : ooooo
Adik : Mak tak bg tau ke
Me : tade pon..nanti kot..tapi da khamis da..ceh

Off..eii..baru nak siapkan keje..tapi Happy..

Harini balik rumah...adik ajak g KLCC tgk wayang...masalahnye..cite ape..tade mood ar..so jalan2 la...oppsss singgah kat Top shop...eiii...(akan ku hadiahkan sehelai bj yang sangat nampak hensem kalo si pemakai nye adelah pog...hihi gelak nakal di dalam hati....jie hadiah bufday untuk jie eyh...surprise !!!!)....dan lagi satu..eh eh...barang idaman ku !!!!!!!!!!!! screaming dalam hati lagi..oppsss...tgu la..tgu...hehehe...kami pon borak2 di KFC...then balik.

Sabtu Pagi2 pas subuh...gerak ke Frase hill..huhu..jalan bengkang bengkok..sgt la pening.huhu..dalam perjalanan tu tertido jap..before sampai tu..bapak aku da bukak tingkap..sejuk gile..kalah air-cond kerete.eeheh..ciptaan Yang Maha Esa....sangat kagum...Jalan nye lagi hebat dr cameron Highland..huhu...

sgt tak besh nye di atas, sume tgh renovate untuk pesta burung tahun depan..so ape ke lagi keje kami.bergambar jele..huhu...pekan die sgt 2 kecil...ade due tempat sahaja untuk pelancong menjamu selere...ade la beberape buah hotel n selain nye apartment untuk family...yang menarik nye, apartment kitorg tade air-cond di pasang.haha da ade air-cond semule jadi..hew...

Esok nye turun kembali ke KL.

Kejadian menyayat hati

Rabu , 9 Malam, 24 of December :

Happy2 jerk..bincang2 ngan pog..esok kite lik sesame eyh...kite g sarapan sesame before balik..almaklum mgu nak hari raya nattal. so balik la ke rumah memasing....so perut lapar nie...runsing mY Lappy lagi..masuk virus2 tegar..yang sgt tegar. die tamau kuar2 dlm lappy ku ini...so sampai simpang..aku, cmha, aini and aki kekiri...laluan yang sangat gelap. manakala pog kekanan ke motor nye...sambil jalan.sambil runsing.campur tak sabar nak balik...ok fine...ngah jalan2, cmah di sebelahku..aku tau depan tu ade longkang..aku pon jalan..nampak gelap jek. sure tu longkang.ahaha..then ntah macam ne...

Aku : ARrrggghhh...Ya ALLAH !!!!!!!!...sakit nye
Cmah : ERZA!!!!!
Ainni and Aki (serentak kot...dgr2 nye serentak) : ERZA!!!! wehhhhh

Aku ngah gagah nek ke atas, (paham2 k..da jatuh ke dalam longkang uniten..eiiiiiiiii bg kenangan busuk jek last sem nie)..aku ape lagi..aku jenis tak tahan sakit ok...tak nanges la...tatau nape tegar jek air mate aku..sakit sakit and sakit..

Cmah : Weh kene lutut ker
Aku : Tak (sambil merabe2 kaki ku). Tup tup...aku terase berlekuk...a sudah...weh kaki aku berlubang..patah ker?
Cmah : Kat maner?
Aini : Cube ko angkat seluar die
Aku : EIIII darahh..meleleh........huwa....darah....patah keeee
(sambil menceceh...cmah kate mcm budak2 yang jatuh.)
Cmah : MEh2 bangun

Bla bla bla.....terpakse call pog...call pet.hahah...lawak la..Selamat la di jait sebanyak 2 jahitan
TQ KEPADE CMAH, AINNI, AKI, PET (membawa ke Klinik) and POG (walaupon sekadar melihat..sudah cukup)...Juge kepade Mereka yang mengambil berat...

TAMAT kisah ini...

Warehouse : Kaedahnye nak jalan2 jek

pagi2 yang hening :

Adik : Abah, jom g warehouse adidas, nike, hush puppies nak tak
abah : kat mane tu?
adik : ade 2, satu kat tempat abah, satu kat shah alam..

tgh hari tu kitorg pon g ke shah alam dulu...tade ape yang menarik...so masing2 pulang ngan perasaan yang tak besh...aku yang sakit kaki pon g okie...sakit2 pon jalan.haha..

so then, abah dpt call suh keje..emergency..ade system breakdown...so...adik ajak jalan2 kt times..mak bising..kaki kan sakit..aku sengeh jele..[-.-']..hihi....balik dr times tu..abah trus bawak ke warehouse di harmodal..hukhuk..uish ramai siot...masing2 dapat la sepasang kasut yang di ingini...aku dapt la sepasang wedges dr hush puppies...tgi siot..tapi ske....ngeeeee.....

End

Episode Kawin

Tanggal 28 December 2008 .

Member baik ku mase sekolah telah selamat bernikah dengan suami nye yang terchenta...sayup siot...of course la...my friend kan..agak lame tak jumpe....al maklum..bz..hurm...die sangat cantik tyme tu...huhu...simple jek kenduri tapi cukup meriah ngan juru ckp pade hari tu.hahah . memang kelakar la...

Semoga berbahagia sehingga Akhir Hayat my friend...

Kejadian Yang Paling Benci

Some one teks nie...weh..aku rase ade org kutuk aku la...bla bla bla...org tgh marah..semua perkataan di keluarkan..kiki....

aku : sape kutuk ko...hebat sgt ke org yang kutuk ko tu...
die : ntah poyo jekkk
aku : okie...
(kejadian ini tak leh di keluarkan..kerane sgt Private...so paham2 la...sian member aku nieh..)

Pesanan : JGN LA BERHASAD DENGKI KERANA DENGKI ITU SGT TIDAK BAIK. JANGAN LA BERSALAH SANGKA KERANE SESUNGGUHNYE. ORG YANG SUKE BERSALAH SANGKE ITU, ADALAH DIE TAKUT AKAN BAYANg2 NYE SENDIRI...

Sekian untuk kisah ini.

Sekian untuk update kali ini...segale gambar di update kemudian...

ooo ye...sejak akhir2 nie ske melayan lagu mariah carey - endless love..

Tgh mendengar mariah carey - endless love, sambil membace nove aA + bB by Hlovate

xOxO
-e




LIKE THIS :D

5 comments:

Aydelyn Arzemi said...

hahaha. lawak la ko nye cerite jatuh tuh. macam2.

dan pasal kejadian yang paling benci tu pun aku suke jgk. hahaha.
aku paling suke yang hasad dengki tuh. kalaulah aku dapat tujukan pada orang yg sepatutnya aku tuju..

tapi nak buat camne kan... rambut sama hitam, hati lain2. kadang2 manusia A tak puas hati dengan manusia B. tapi esok lusa, manusia B buat yang sama dengan manusia A. so.. life is just like a rollercoaster. cume sedar atau tak je. huhuhu.

ye dak erza syahanas?

esyra said...

to Leen : ye ye aku sokong...cume, yang sorg nie mcm tak sedar de tu pon if tade member tlg..de pon tak jd hebat mcm skang...satu hari akan ku cite pasal org hasad dengki ni..hihi...memang bukn kene kat aku...cume emo utk org len.kihkih...same2 la kite hindari perasaan hasad dengki ini kan kan aminnnnn

Ellena said...

apa kes kutuk2 neh.... isk.. cepat kasik tau aku.. nak tau jugeeeeeeeee...............

leen said...

tak paham tol statement ko ni la. kt shoutbox ayu kate ade tempias2 kt aku dgn ayu dan ko.

kt dlm komen ko ni plak psal lain. huhuhu. ko cite cepat!

menimbulkan keraguan ni. tak baik timbulkan keraguan. hehs. manusia ade mase akan lupe diri. macam aku ckp kt ko la. DENGAN SEDAR ATAU TAK je. manusia tidaklah sempurna.

cerite 1 pihak mungkin belum sahih. cerite 2 pihak mungkin ade kekeliruan. hanye diri sendiri dan yang atas tu je le Maha Mengetahui.

tengok aku da membebel. ko cite cepat kt aku nnt. ko x cite mmg la.
hahaha.

leen said...

tak paham tol statement ko ni la. kt shoutbox ayu kate ade tempias2 kt aku dgn ayu dan ko.

kt dlm komen ko ni plak psal lain. huhuhu. ko cite cepat!

menimbulkan keraguan ni. tak baik timbulkan keraguan. hehs. manusia ade mase akan lupe diri. macam aku ckp kt ko la. DENGAN SEDAR ATAU TAK je. manusia tidaklah sempurna.

cerite 1 pihak mungkin belum sahih. cerite 2 pihak mungkin ade kekeliruan. hanye diri sendiri dan yang atas tu je le Maha Mengetahui.

tengok aku da membebel. ko cite cepat kt aku nnt. ko x cite mmg la.
hahaha.

Maybe You Love To See These

Blog Widget by LinkWithin