Kenduri Kendara

6.20.2009

Mood : Ngantok nye

Song : goodbye



Fenat-fenat...pepagi lagi da ke Melaka...dalam kul 9.00 pg gtu...nak ke tampin..ade kenduri anak tok su aku..aku bab-bab kenduri nie skang makin suke jek pergi..al maklum nak mencari idea2 yang perlu dan membuang idea2 yang tak perlu..haha...untuk bekalan mase hadapan..dan semoga majlis tidak terlalu crowded n kucar kacir...so gini cite die k...

jam 9.00 pg aku n family bergerak ke melaka..so aku tido sepanjang perjalanan, penat semalam tak abis lagi..da kene gerak pepagi kan kan...so sampai seremban, berenti jap makan2 sket..alas perot..aku minum je kot before gerak..so kami bantai la wafle strawbery...dap dap..tapi sayang tak habis dan di biarkan jek..kerana sume org makan sorg satu dan dah kenyang.ei...bazir..so bapak ku meneruskan memandu sambil mendengar radio...ohoh pelik jap...carta era di hari sabtu..pelik2..lame tak dgr radio di hari minggu tu le jadi nye kan kan,,,

so dalam 11.30 am sampai umah tok su..ok-ok sampai part paling kelakar kot...upenye sume tuan rumah ke masjid ade acara nikah..so tgl family tok ngah aku jek. n tok ndak aku..lawak..org tukang bg bunge telur sume tade..padahal 11.30 org dtg da siap trus dtg makan...so disini perkara penting nye, untuk acara akad nikah perlu la di adekan sehari sebelum sanding atau seminggu sebelom sanding. tayah wat hari ni nk sanding, hari ni nak akad..kan da susah...

ok -ok lagi satu perkare besh, memandangkan family lelaki ni pon kat melaka kan, so diorg tade rumah persalinan untuk lelaki..haha.so bedal jek lelaki bersalin pakaian di bilik isteri die...nasib da nikah..haha..so mak andam setle2kan sume la..then da siap...si lelaki menyelinap keluar ngan slumber nye..kunun2 nak berarak la..haha..lawak2....mcm da tade surprise.kan kan...tapi tape..janji ok jek...so dalam kul satu start la diorg bersanding....berkumandangla lagu perkahwinan..hehe,...ske ske...sgt suke...aku macam2 aktiviti aku wat le...

mase da kuar bilik nak g bersanding

kehkeh....macam ne tyme aku sanding nanti..same ade aku gelak atau kan sengeh jek...malu kot...

sgt sweet la dua olang ini...mcm kek tu jugak kan kan..acara potong memotong kek nie, after diorg setle makan beradab..hehe...then trus potong kek...

nie la hantaran diorg...lelaki memberi kepade perempuan...8 di balas 9..tpi kan kalo korg perasan, kekadang org letak satu barang satu dulang kan kan...di, korg tgk handbag ngn kasut...perfume ngan jam, huhu..banyak o...mase tunang pon dulang banyak..tape2 org da keje kan...ske ati deme la..kan...tapi tu la..kalo da sayang tayah la berkire kan...kawin pon sekali seumur hidup..ngehngeh..



mase ngah diorg bersanding tu, aku asyik tergelak jek dgr tukang karut yang bercakap2...siap mase rombongan lelaki sampai, ade bunyi helicopter..tak leh bla..haha...then die siap nyanyi lagu india n cina...sebab kawasan tu, tok su aku ade jemput jiran2 yang berbilang bangse..haha...so aku amik kesempatan untuk melihat2 bilik pengantin...dan aku ske design de..dan sedap mate memandang.



Akak rizlini, merupan akan kedua tok su aku. anak first die lelaki tak kawen lagi, ade kerje kat luar negara, aku tak hengat namenye..kejap jek da besar kan kan...so pape pon...

`selamat pengantin baru kan rizlini (26 thn)`





LIKE THIS :D

No comments:

Maybe You Love To See These

Blog Widget by LinkWithin